LIFESTYLE TIMP LIBER

Epic Society, fluiditate si prospetime

Realizata de designerii Alexandra Avram si Valentin Vidaicu, amenajarea clubului Epic Society din Timisoara a plecat de la dorinta de a crea un spatiu cald si primitor, care sa-si pastreze in acelasi timp functionalitatea.

Inedit in peisajul cluburilor din Romania, in a caror amenajare domina in general influentele high-tech, Epic Society se diferentiaza de acestea prin folosirea materialelor naturale. De altfel, natura a si fost inspiratia proiectului, mai precis sentimentul de libertate pe care il avem cand suntem in mjilocul ei. Prin reorganizarea unui spatiu existent, designerii au obtinut o suprafata de 300 de mp in care au grupat incaperea centrala, sub forma dreptunghiulara, un lobby spatios si holul care duce spre cele doua bai inguste si lungi.

Punctele de atractie sunt constituite de pupitrul DJ-ului si barul central. Luminile joaca si ele un rol la fel de important, trecand de la transparenta, la stralucire, in functie de atmosfera. Tavanul si peretele din lobby sunt desenate manual cu creta alba si, pe alocuri, cu creta sensibila la lumina UV.

La materialele naturale folosite s-au adaugat accente de inspiratie vintage, dar si de natura futurista, materialele mergand de la lemnul de stejar si mesteacan la plexiglas, fibra de sticla, sfoara, fier, folie decorativa SIBU si sticla.  Toate au fost combinate in proportii atent calculate pentru a obtine un spatiu echilibrat, design-ul utilizand, in proportie de 80%, cu elemente realizate la comanda.

Calitatea se transpune in atentia la detaliile prezente in fiecare colt al spatiului. Lemnul prelucrat dupa forma nervurilor adauga textura locului, iar panourile din lemn masiv sunt realizate cu nituri si cadre de fier brut. Greutatea lor nu se observa insa cu ochiul liber, oferind iluzia unui cadru light. Cromatica pastreaza linia naturala, in nuante de verde, galben si, bineinteles, maronul lemnului.

Fluiditatea si prospetimea, sentimente ce sunt transmise de amenajarea acestui spatiu, contribuie la atmosfera de voie buna vizibila cu ochiul liber in fiecare weekend in Epic Society.

Foto: Mihai Toth, www.facebook.com/byMihaiToth

Alexandra Avram, www.facebook.com/byAlexandraAvram