LIFESTYLE TIMP LIBER

Restaurant Bujole, CLUJ-NAPOCA

Mancam la restaurant sau acasa? Desi raspunsul poate fi greu de gasit, el este simplu: la Bujole! Pentru ca acesta e un restaurant in care te simti ca acasa.

Amenajare realizata de designerul Cosmin Todor. Foto: Robert David

Un local care se metamorfozeaza, asta este Bujole. Mai exact: dimineata e o cafenea, dupa-amiaza, desi nu exista nicio bagheta magica, el devine restaurant-bar. In ambele variante, oaspetii au senzatia ca sunt in bucataria unor prieteni, gratie manierei de amenajare. In primul rand, nu exista o tejghea, pe post de bar, ci o insula  unde, la fel ca o gazda, personalul te primeste, iti gateste sub ochi si iti explica tot ceea ce face acolo. Clientii sunt incurajati sa se aseze nu doar in fata barmanului, ci si pe partile laterale ale mesei, pentru a observa cat mai de aproape cum se prepara ceea ce li se ofera.

Daca vii dimineata, esti captivat de espressorul-minune, cu reglare manuala a presiunii de extractie a cafelei, pentru a se obtine o licoare personalizata. Cafeaua este de origine unica, ea este spalata si uscata in tarile de origine (Costa Rica, Etiopia, Columbia), vine ambalata in saci si este prajita in prajitoria proprie a lantului Marty, din care face parte Bujole.

Seara, espressorul iese „din scena”, facand loc ustensilelor pentru cocktailuri, barmanii schimba vestimentatia, iar oaspetii sunt invitati la cina, intr-o atmosfera romantica, creata de iluminatul eficient si discret, in acelasi timp, asigurat de corpurile elegante si delicate puse la dispozitie de compania clujeana Lux Line. Preparatele, realizate cu ingrediente proaspete (tot sub privirea clientilor!) pot fi insotite de o gama bogata de vinuri-peste 70 de etichete, din toata lumea-sticlele fiind pastrate la vedere, la gheata. Bauturile racoritoare si berea sunt produse artizanale, de serie mica si nu pot fi gasite in magazine.

Mai stati pe ganduri sau ati ocupat deja un loc la masa Bujole?

RECOMANDARI

De ce mergem la Bujole? Ca sa savuram o cafea personalizata, facuta la cel mai inteligent espressor din cate pot exista (si care a costat 17.000 de euro!), ca sa mancam un preparat gatit chiar sub ochii nostri vigilenti, ca sa stam la taclale cu barmanii si chef-ii de acolo, ca sa admiram ambientul elegant si, in egala masura, familiar…

www.facebook.com/bujole/