INTERIOARE

Amenajare in stil contemporan, cu linii simple si accente de culoare

Proprietarii casei prezentate in continuare au decis demararea lucrarilor de constructie pentru ca-si doreau o locuinta generoasa, dar mai ales pentru ca doamna casei, decoratoarea Ioana Mezei, a visat la un camin care sa nu-i impuna nicio restrictie in amenajare.

Text: Luminita Diculescu; foto: Razvan Bestea.

Casa are 650 de metri patrati si se desfasoara pe 3 nivele. Parterul este destinat livingului, diningului, bucatariei, biroului, unei camere de joaca, unei bai si garderobei, la etaj se afla patru dormitoare, trei bai si doua dressinguri, iar la demisol se afla zonele de spa, cinema, o camara, o spalatorie si spatiul tehnic.

Inca din faza de proiect, decoratoarea Ioana Mezei a stiut exact ce-si doreste pentru ea si familia ei, astfel incat conceptul sa respecte dorintele familiei in proportie de 100%. In ceea ce priveste amenajarea, aceasta se caracterizeaza printr-un stil contemporan, cu linii simple si accente de culoare, artista avand posibilitatea de a implementa tot ceea ce si-a dorit. Proprietarii dispuneau de o parte din piesele de mobilier, altele au fost reconditionate, iar dintre obiectele noi, mai mult de trei sferturi au fost produse in tara.

Piesa-vedeta a casei este un semineu spectaculos, care are menirea de a capta atentia din orice punct al parterului. Este o piesa de care Ioana s-a declarat cucerita din primul moment in care a admirat-o in proiectele decoratoarei engleze Kelly Hoppen.

Pentru living a fost ales parchet de stejar baituit inchis la culoare, montat in unghi de 30 de grade, care completeaza foarte frumos nuanta taupe a peretilor si cea gri-vernil a canapelei. Biblioteca din lemn de nuc american a fost realizata pe comanda si aduce o nota de eleganta sobra ambientului. Detaliile sunt, de asemenea, pretioase: pentru draperie s-au folosit materiale textile de la Designers Guild, corpul de iluminat este semnat Ralph Lauren, accesoriile din biblioteca au fost achizitionate de la targuri importante, o parte din pernutele decorative sunt Cristian Lacroix, iar altele au fost create de Ioana Mezei.

In apropierea livingului si a semineului placat in zona inferioara cu marmura de la Antoneli a fost organizat biroul. El nu a fost gandit separat de zona de zi a locuintei intrucat s-a dorit ca persoana care sta la masa de lucru sa nu fie izolata. Pentru masa de scris, care este imbracata in furnir de radacina de plop, decoratoarea si-a dorit o piesa deosebita, dar, pentru ca nu a gasit ceva potrivit, a conceput-o chiar ea, dupa care realizarea mesei/ s-a facut la un atelier clujean. Scaunul este identic cu acelea de la zona de dining, pentru a putea fi folosit in situatia in care scaunele din zona de luat masa nu ar fi suficiente unui numar mai mare de musafiri.

Spatiul generos al diningului a permis proprietarilor amplasarea unei mese pe care si-o doreau de mai multi ani, dar pe care nu si-au putut-o achizitiona pe vremea cand locuiau in fosta casa, din lipsa de spatiu. Masa poarta semnatura Selva si a fost preferata de stapanii casei intrucat are forma patrata si, astfel, cele opt persoane pe care le poate gazdui au posibilitatea de a socializa foarte usor. Scaunele au fost achizitionate de la targul Maison&Objet de la Paris si au tapiterie de catifea verde. Decorurile de pe masa, care au menirea de a da viata si armonie spatiului, sunt schimbate periodic.

Semineul impresionant a oferit posibilitatea organizarii unui loc de relaxare in imediata sa vecinatate. Doua fotolii confortabile, cu tapiterie alba si o masuta de cafea sunt sustinute de un covor Designers Guild de culoare alba, pe care sunt imprimate mai multe florii rosii.

In coltul opus al livingului este amplasata bucataria, cu mobilier alb cu fronturi din lemn masiv si blat din granit negru. Marea dorinta a proprietarei a fost sa aiba o bucatarie cu insula, pentru ca adora momentele in care ea gateste, iar copiii stau la povesti in jurul ei. Pe mijlocul insulei a fost creata o nisa unde sunt depozitate recipientele cu condimente si plantele aromatice, care se constituie in accentele de culoare ale zonei de gatit.

Pentru dormitorul matrimonial a fost aleasa o cromatica indrazneata, bazata pe roz, gri si negru. Mobilierul din aceasta incapere a fost conceput in totalitate de Ioana Mezei, iar pentru ca este o mare iubitoare a materialelor textile, nu s-a ferit sa le foloseasca din abundenta: pe partea interioara a bibliotecii, dar si pe somiera patului si pe tot peretele din spatele acestuia.

Pentru amenajarea baii matrimoniale s-a folosit piatra de Vistea, iar mobilierul a fost realizat pe comanda in Cluj, el avand un blat de granit mat. Obiectele sanitare sunt de ultima generatie si completeaza cu succes tabloul unei bai rafinate.

Pentru dormitoarele celor mai tineri membri ai familiei au fost alese teme diferite. Cum toti membrii familiei sunt amatori de golf, pentru una dintre camere s-a ales verdele ca nuanta dominanta, in vreme ce dormitorului albastru i s-a imprimat o tenta british, cei doi copii urmand cursurile unei scoli britanice

Zona de relaxare cuprinde o minipiscina, o mica bucatarie care deserveste si terasa, mai multe aparate fitness si o masa de ping-pong. Peretii sunt imbracati in lemn de pin nordic, iar fotografiile sunt creatii ale lui Andrei Neamtu si reprezinta caii salbatici din Delta Dunarii.

„Casa aceasta ma reprezinta 100%: stil contemporan, cu linii simple si accente de culoare”declara decoratoare Ioana Mezei

Design: decoratoare Ioana Mezei, Primera Interiors, www.primera-interiors.ro