INTERIOARE

AURA PROVENSALA

Cand au achizitionat proprietatea vasta, de 5000 mp, proprietarii au tinut cu tot dinadinsul ca locuinta existenta, construita in urma cu multe zeci de ani, sa fie mentinuta, in ciuda faptului ca necesita un serios proces de reabilitare.  Acest lucru a fost realizat, casa prelungindu-se cu un dormitor si o baie, iar zona de zi a fost regandita la dimensiuni mai mici.

Locuintei i s-a adaugat si o terasa spectaculoasa, cu pereti de sticla mobili, astfel incat iarna ea este parte integranta din interior, in timp ce vara poate fi complet deschisa. In ambele anotimpuri insa este locul preferat de familie pentru petrecerea timpului liber, in fata unei cesti cu ceai fierbinte sau a unei bauturi racoritoare. Rezultatul final a fost o locuinta cu o aura provensala, de o eleganta si un bun-gust desavarsite.

Alaturi de corpul principal de casa (care mai include doua dormitoare, doua bai, bucataria si diningul) se afla o casa de oaspeti, care are patru dormitoare, 3 bai, un living si o spalatorie.Intregul concept de amenajare a fost pus in practica intr-un timp record, de doar patru luni, beneficiarii dorindu-si sa petreaca sarbatorile de iarna in noua lor casa.

Livingul este cea mai importanta zona a locuintei principale si, pentru ca familia isi petrece foarte mult timp in aceasta zona, aici a fost conceput un semineu, in jurul caruia a fost amenajata zona de discutii, formata din canapele si fotolii confortabile, imbracate in materiale textile naturale. De altfel, in cea mai mare parte, in aceasta amenajare interioara se regasesc materiale naturale (lemn, metal), fie ca este vorba despre mobilier, fie ca este vorba despre accesorii (tesaturi de in si matase).  Chiar si ferestrele au fost schimbate si, desi au casete termopan, ele sunt montate in rama de lemn triplustratificat.

Remarcabil este faptul ca din vechea locuinta s-a salvat si s-a pastrat tot ceea ce s-a putut reconditiona, respectiv grinzile din lemn masiv care strabat tavanele, pardoseala (de asemenea din lemn masiv), dar si piatra de pe peretii dormitorului matrimonial. Pe aceasta structura designerii au proiectat amenajarea. In zona de zi atrag atentia boazeria vopsita intr-o nuanta deschisa, calda, draperiile cu imprimeu delicat, scaunele si demifotoliile cu alura nobila, imbracate in materiale textile catifelate, dar si corpurile de iluminat, care, desi opulente, cedeaza prim-planul vizual pieselor de mobilier.

In completarea pietrei naturale originale de pe peretii dormitorului matrimonial, designerii au venit cu un ambient moale, pufos, creand un contrast de texturi controversat, dar care aduce confort in aceasta zona.

In apropierea casei exista si o piscina, cu o bucatarie si un dining, asa-zisul „pool bar”. Si in aceasta zona au fost montati pereti mobili, care pot deschide si inchide complet spatiul.

Text: Luminita Diculescu Foto Razvan Bestea

Design Masha Verhoogt si Tania Caruso