Un interior al cărui design se remarcă printr-o eleganță subtilă și note de lux imprimate fiecărei încăperi prin elemente alese cu grijă, pentru a deveni centre de interes. Bine organizat, simplu și funcțional, acest spațiu de dimensiuni generoase dezvăluie un concept armonios al unei locuințe primitoare.
„Amenajarea acestui interior se încadrează în stilul modern, un stil în care accentul este pus pe simplitate și funcționalitate. Interiorul modern este ordonat, fără aglomerări de obiecte, doar suficiente încât să ne dea acea senzație caldă și primitoare de care avem nevoie de la o casă.”
Designer Ioana Stan
În fiecare amenajare de care se ocupă, specialiștii de la Primera Interiors țin cont, în primul rând, de preferințele clientului. În cazul acestui proiect, beneficiarul a ales stilul tavanelor, a cărui implementare a fost una dintre provocările proiectului, profilele decorative și combinarea nuanțelor de bej cu lemnul de nuc. La capitolul provocări au fost trecute și introducerea unor scări metalice, precum și amenajarea unei săli de muzică.
Din punct de vedere funcțional, casa este construită pe trei nivele: demisol, parter și etaj, la care se adaugă o terasă foarte generoasă deasupra casei, cu acces din interior și exterior. La parter sunt amplasate partea de living și dining, bucătăria, un grup sanitar și un birou. Pe nivelul parterului și al demisolului există o curte de lumină încadrată de ferestre mari pe circumferința ei, ceea ce permite luminii naturale să pătrundă la interior atât la parter, cât și la demisol.
Încăperile de la demisol au ferestre mari, cu acces la exterior, în curtea de lumină amenajată frumos, cu un copăcel care umple spațiul arhitectural. Etajul este dedicat zonei de dormit, acesta deținând trei dormitoare și două băi, precum și dormitorul matrimonial cu baie proprie și dressing.
Paleta cromatică este una caldă, neutră, în tonurile naturii. În încăperi predomină nuanțele de alb, negru, bej și gri, în completarea cărora intervine nuanța lemnului de nuc și a elementelor din metal auriu. Mobilierul a fost realizat din diferite materiale, MDF furniruit în zona de parter, dar și PAL sau MDF vopsit – materialul preferat pentru băi și bucătărie.
În spațiile open space, precum cel care cuprinde livingul și diningul, a fost acordată o atenție specială potrivirii dintre corpurile de iluminat și mobilier. A fost păstrată astfel o paletă cromatică simplă pentru întregul design, deoarece în astfel de spații există mai multe piese de mobilier și decorațiuni care pot încărca vizual spațiul. Livingul și diningul sunt delimitate prin forma tavanelor și prin covoarele care „țin împreună” piesele de mobilier care compun fiecare zonă.
Piesa centrală care leagă zonele din încăpere este șemineul. Deși este plasat pe partea opusă a încăperii, este primul element care se vede la intrarea în casă, ceea ce a presupus o atenție specială. Marmura neagră cu nervuri albe din care este construit este completată în zona de living de marmura albă cu nervuri.
Deși pentru amenajarea spațiului au fost alese liniile simple, corpurile de iluminat sunt grandioase, designerul considerând că acest element central completează interiorul precum bijuteriile completează o ținută elegantă, oferindu-i splendoare și rafinament.
Dormitorul și baia matrimonială sunt tratate din punct de vedere cromatic în nuanțe de gri completate de bejuri calde, la care se adaugă elementele din metal auriu. La fel de important, și aici, iluminatul este asigurat de corpuri de tavan spectaculoase, la care se adaugă spoturi, bandă LED, lămpi de podea sau aplice.
PROIECT REALIZAT DE: PRIMERA INTERIORS Designer Ioana Stan Foto: Ionuț Mocan www.primera.ro