Amenajarea în notă contemporan–modernist propune un spațiu care insuflă masculinitate, eleganță și simplitate. Prin liniile curate ale formei și compoziției de mobilier propuse, spațiul este tratat minimalist, însă inserțiile metalice în furnir îi conferă o tușă luxury.
„Estetica designului interior evoluează și ea, cu o concentrare tot mai mare pe personalizare și pe experiența utilizatorului. Ne străduim să creăm designuri care să reflecte personalitatea și stilul de viață al fiecărui client, punând accent pe confort, funcționalitate și elemente vizuale care să surprindă și să inspire.” – Arhitect Eduard Năstăsoiu.
Clientul a avut o viziune clară încă de la început, colaborarea cu arhitectul fiind armonioasă și orientată spre realizarea temei de design. Apartamentul decomandat include dormitorul matrimonial cu baie proprie, un dormitor de oaspeți, dressing și acces la living și baia de oaspeți. Livingul open space integrează bucătăria și o zonă de dining tip bar.
Cu un stil “bachelor”, minimalist și cromatică închisă, arhitectul a creat un design care amintește de un apartament de lux dintr-un hotel occidental. Cromatica spațiului folosește tonuri de gri și furnir de lemn, cu variații între zonele de zi și noapte. În zona de zi, elementele mari precum draperiile și canapeaua au finisaje mai calde pentru a crea o atmosferă jovială, contrastând cu liniștea din zona de noapte.Iluminatul automatizat cu scenarii multiple controlate prin telefon permite ajustarea atmosferei și economisirea energiei. LED-urile integrate în mobilier și scafe evidențiază elementele principale și amplifică nuanțele culorilor.
Pentru delimitarea funcțiunilor din zona de zi, s-a optat pentru mobilier personalizat și detalii arhitecturale precum scafe și grinzi. Finisajele calde din lemn echilibrează suprafețele reci de gri, sticlă și alamă. Dormitorul include tapițerie din catifea și mobilier cu inserții metalice și sticlă neagră.
Provocările majore ale proiectului au inclus manipularea plăcii de onix de 230 kg din baie și a căzii de 200 kg, care au necesitat transport pe scări înguste.
PROIECT REALIZAT DE: Arhitect Eduard Năstăsoiu www.eduardnastasoiu.ro.ro Foto Sebastian Stan