Succesul unei reuniuni sta in abilitatea gazdei de a crea un ambient pe cat de rafinat, pe atat de accesibil si de confortabil. Avand in vedere acest lucru, arhitectele Anca Paduraru si Márcia Montenegro au incercat sa valorifice atuurile date de pozitionare.
Text: Luminita Diculescu; foto: Jl. Serzedelo si Álvaro Elkis
Deoarece prin configuratia geometrica a casei spatiul nu avea acces la lumina naturala, arhitectele au creat o gradina de lumini la intrarea in living. Ca efect, trecerea de la accentele de lumina la penumbra dau zonei un caracter pretios si confidential.
Pentru unificarea celor doua functiuni ale ambientului (living si dining), a fost creata o secventa dinamica de stalpi inclinati si grinzi metalice care rup monotonia si dau ritmicitate spatiului. In planul opus lor, peretele a fost decorat cu un mix de imagini foto, tablouri si plasme LCD. Compozitia e cel putin captivanta. Contrastul dintre imaginile statice si cele dinamice prezentate in cele doua ecrane dau un plus de interes livingului. Pentru acest perete s-a ales un tapet cu striatii in relief si reflexe aurii care conduce lumina si accentueaza compozitia.
In jurul mesei din dining s-a creat o poveste fabuloasa, scenariu pentru intalniri remarcabile si degustari de vin. Vibratia luminoasa a gradinii de la intrare a fost echilibrata printr-o “poezie” scrisa in litere din neon. Arhitectele au pus accentul pe profunzime si au proiectat un mix rafinat de suporturi din profile metalice, carcase din lemn si doua volume verticale pentru depozitare cu usi din oglinda cromata.
Culorile de baza alese au fost tonuri pamantii de maro, crem, bej cu reflexe aurii si accente tari de negru si albastru. Intregul decor a fost ridicat pe o pardoseala din placi supradimensionate de portelan alb.
Atmosfera a fost insufletita de obiecte decorative din ceramica alba, metal si materiale textile cu imprimeuri Missoni cu efect vizual de impact.
Elegant si nobil, ambientul isi asteapta acum oaspetii la o cina memorabila si un pahar cu vin.