Primul restaurant deschis in Parcul Herastrau din Bucuresti, Pescarus a fost proiectat in 1938 de doi arhitecti renumiti, Horia Creanga si Haralamb Georgescu, laudan-du-se cu oaspeti de marca, cum este de exemplu regele Spaniei. Odata cu reamenajarea purtand semnatura lui Mihai Popescu de la Twins Studio, Pescarus a fost readus la viata si in contemporaneitate.
Avand calitatea de monument istoric, interventiile la nivel structural au fost minime. Au fost puse insa cu succes in valoare elemente originale, cum ar fi mare parte din pardoseala, finisajele peretilor sau corpurile de iluminat.
De altfel, ideea amenajarii a plecat chiar de la unul dintre aceste corpuri de iluminat, mai precis un abajur din sticla, multiplicat in peste 2.000 de exemplare lucrate manual, cu nuante mergand de la verde-turcoaz, la auriu si maron. Toate aceste elemente din sticla imbraca plafonul spatiului principal, iar unduirea lor da senzatia ca de val urias.
Din punct de vedere al mobilierului, linia este una extrem de simpla. O mentiune speciala merita masa din lemn masiv cu o lungime de sase metri, cu doar doua seturi de picioare, care pare ca pluteste si invita oaspetii sa se stranga in jurul ei.
FOTO: TWINS STUDIO DESIGN: Twins Studio Designer Mihai Popescu www.twinsdesign.ro